Cât de repede puteti trimite marfa?

Expediem marfa imediat dupa intrarea banilor (aproape întotdeauna în aceeasi zi)
daca doriti ca totul sa mearga mai repede – trimiteti dovada transferului prin fax sau E-mail, atunci nu mai asteptam intrarea banilor mai întâi ci expediem marfa imediat dupa intrarea dovezii de transfer. Daca avem dovada de plata înainte de ora 11, marfa va fi expediata înca in aceeasi zi.

Nu avem un catalog tiparit pe care sa-l trimitem, deoarece vindem doar online.
Avem un flyer insa datorita faptului ca programul este dezvoltat in permanenta, nu se afla niciodata în actualitate. Cele mai actuale informatii le gasiti în fisierul PDF la categoria download respectiv pe homepage-ul nostru. Avantajul unui fisier PDF este si faptul ca puteti mari imaginile cu pâna la 300% pe monitor, pentru a putea vedea mai bine toate detaliile, acest lucru nu ar fi posibil la imaginile mici dintr-un prospect, în plus nu sunteti nevoit sa asteptati trimiterea catalogului prin posta.

Nu se poate deschide fisierul PDF.
Daca nu puteti deschide fisierul PDF pentru ca nu aveti instalat înca Acrobat-Reader îl puteti descarca gratuit sub http://www.adobe.com/de/products/acrobat/readstep2_allversions.html.

Aveti si coltare prefabricate?

La cerere primiti e la noi si coltare gata taiate (coltare interioare si coltare exterioare) Acestea sunt croite in asa fel încât se pot utiliza atât ca colturi interioare cât si exterioare. Informatii detaliate le primiti la “Adeziv + coltare prefabricate”

Aveti plinte, care se pot utiliza în locuri rotunjite?

Plintele noastre sunt flexibile si se pot îndoi.
Observatii importante: chiar daca plintele se pot îndoi, nu se pot pune pur si simplu coltarele în locuri arcuite (tavan si perete), deoarece la o îndoire într-un unghi de 90 °, între tavan si perete aceasta se modifica. (greu explicabil – se poate vedea in practica), astfel ca prinderea lor in locuri arcuite nu este posibila. Altfel sta treaba la plintele de perete plate, aici este posibil sa le arcuiti, deoarece la îndoire se modifica un singur plan. Astfel cu doua plinte plate care se întâlnesc în cant, se poate crea un arc. (Imagine – exemplu)

Trebuie sa vopsesc plinta dupa aceea? Trebuie sa o vopsesc înainte?

Întotdeauna este mai bine sau mai indicat sa vopsiti plinta dupa montaj. În primul rând culoarea originala a elementelor este extrem de alba si vor deveni astfel mai deschise decât tavanul sau peretele. In plus daca le vopsiti ulterior puteti acoperi locurile de lipire si îmbinare ale bordurilor, dupa vopsire acestea nu se vor mai vedea. Plintele pot fi vopsite cu orice vopsea fara dizolvant
(lavabila).

Trebuie sa dau jos tapetul mai întâi?

Cazul ideal este bineînteles sa lipiti plintele fara a avea tapet dedesubt, deoarece adezivul cu umezeala sa poate dezlipi tapetul. Noi însa am lipit plintele pe tapet.
Functioneaza foarte bine, deoarece acestea sunt foarte usoare. Deci – acest lucru nu este o problema. Insa la schimbarea tapetului se poate dezlipi si plinta.

Ce trebuie sa am in vedere la lipire?

Pentru lipirea plintelor si rozetelor noastre va oferim adezivul special “DecoTac” in cartus ideal pentru interioare. Acesta este alb la fel ca plintele, se poate slefui dupa uscare si poate fi vopsit cu orice vopsea fara dizolvant. “DecoTac” este un adeziv sub forma de pasta, inodor cu calitati de prelucrare exceptionale, cu economie mare de timp. Pentru 4,40 m (ex. bordura 80C) aveti nevoie de aprox. un cartus. (Plinta se lipeste de sus pâna jos intr-o bucata.). Marimea „carnatului de lipit” când iese din cartus si se pune pe plinta trebuie sa aiba aprox. 6-8 mm, pentru ca la apasarea acesteia sa iasa putin adeziv pe lânga marginile longitudinale, astfel încât plinta si peretele sau tavanul sa formeze o singura unitate). Apoi stergeti cu degetul cantul de surplusul de adeziv si apoi stergeti cu atentie cu un mic burete. (Nu lasati resturile de adeziv sa se usuce pe plinta).
Alternativ puteti folosi “adeziv de gresie – flex – alb ” (5kg aprox. 9,00 EUR in magazinele de specialitate), din pacate nu se afla in cartus, (va ia mai mult timp), însa se poate si cu acesta foarte usor. Canturile de sectiune ale plintelor noastre se pot prelucra minunat cu hârtie de slefuit, astfel încât veti obtine un cant de sectiune de 100%. Pentru prelucrarea îmbinarilor si sectiunilor va
recomandam ca dupa uscarea adezivului sa prelucrati îmbinarile si sectiunile eventual înca o data cu un spaclu pentru ghips din comert sau sa le prelucrati, in caz de necesitate, cu adezivul “DecoTac”. Acesta poate fi slefuit ulterior cu o hârtie de slefuit fina astfel încât sa nu mai fie observabile trecerile.

Pot folosi aceste plinte si in calitate de borduri de iluminat ?

Plinte de iluminat: normal ca puteti folosi modele existente de plinte pentru iluminat. Depinde întotdeauna si de felul plintelor. Ex. la 80 C este suficient daca lipiti doar pe o parte atâta timp cât folositi un adeziv bun. Pentru lipire va recomandam “adezivul de gresie – flex – alb ” (pentru marmura si piatra).
Observatii importante: Deoarece elementele sunt putin transparente, este recomandabil ca partea lor dorsala sa fie îmbracata cu un material care sa nu permita trecerea luminii (ex. folie de aluminiu – de la materiale casnice), pentru a nu se vedea locurile de lipire si îmbinare si pentru ca lumina sa fie reflectata mai bine. (si plintele din ghips sunt in mare parte transparente din spate). Gasiti niste exemple la rubrica Imagini. Aceste lucruri pe puteti face si cu plintele 130L, 110C, 100L , 80C, 19G, 14G, 22G. Elementele noastre rezista fara probleme la temperaturi de pâna la aprox. 70°. Ca surse de lumina puteti folosi: furtun luminos (varianta ieftina, însa deseori nu ilumineaza întreaga încapere – pentru prinderea acestora exista profile U transparente, unde se poate introduce apoi furtunul luminos), tuburi fluorescente – in magazinele de specialitate exista tuburi fluorescente subtiri, care pot fi bagate una în alta, (avantajul este ca este foarte multa lumina insa nu exista un cant de iluminat neîntrerupt), becuri mici de 12 sau 24 volti pe o banda (nu exista decât in magazinele de specialitate si atunci sunt foarte scumpe), LED – arata super însa sunt foarte scumpe.

Trebuie sa acopar o teava sau un cablu. Ce îmi recomandati?

Dependent de marimea elementelor puteti ascunde cu ele si un cablu sau o teava.
Spatiul ramas în spatele plintelor îl gasiti aici la unele dintre modelele noastre ca fisier PDF.

Pot utiliza elementele si în încaperi cu umezeala mare (bai , hale de înot) ?

Nu este nici o problema daca doriti sa le utilizai in bai sau hale de înot, deoarece plintile nu absorb umezeala.